• Traverse Eefde

icon Bekijk onze vacatures!

Traverse Eefde

De hoofdweg van Eefde, de Traverse, gold in het verleden als belangrijke route tussen Deventer en Zutphen. Provincie Gelderland heeft een rondweg gerealiseerd. Daarmee heeft de Traverse een heel andere functie gekregen. De wens van de Gemeente Lochem was duidelijk “De traverse passend maken voor verkeer in het dorp zelf en verbinding van het hele dorp. De langgerekte weg verbinden van noord naar zuid en van oost naar west.” De gemeente heeft ons gevraagd het ontwerp te maken, de engineering en aanbesteding te verzorgen en heeft ons aangesteld als projectleider. Tenslotte begeleiden wij ook de uitvoering van de werkzaamheden.

 

Fase 3, deel zuid

De Traverse werd eerder al in twee fasen deels heringericht. Momenteel is de 3e en laatste fase in uitvoering, deel zuid.  Wensen vanuit de omgeving waren: de rijsnelheid moet naar beneden, de verkeersveiligheid kan beter en de route moet nog minder aantrekkelijker worden voor doorgaand verkeer.

 

Naast het verzamelen van input, het verwerken en evalueren, maakten we het definitieve ontwerp. De aanpassing van de spoorwegovergang in de Doctor van de Hoevenlaan was daarbij een belangrijke uitdaging. In samenwerking met Prorail is dit gelukt.

 

Tijdens de uitvoering verzorgen we de dagelijkse uitvoeringsbegeleiding.
 

Uitgevoerde werkzaamheden:
Definitieve ontwerp uitgewerkt
Werkvoorbereiding/engineering
Aanbesteding
Algehele projectleiding namens de gemeente Lochem
Verzorging van de dagelijkse uitvoeringsbegeleidingFotogallerij